Previous Next

Крапец е малко рибарско селце на Черно море, само на 10 км. северно от Шабла и на 90 км. от Варна, близо до края на международен път Е87, който минава по цялото ни крайбрежие. Селото е буквално кацнало на морския бряг, заобиколено от обширни житни ниви,

Previous Next

Мидената ферма "Дълбока" се намира край нос Калиакра. По средата на залива на около 100 метра навътре в морето има странна дървена конструкция, която се показва от водата. Това е самата ферма, която произвежда най-вкусните миди, които човек може да опита в България.

Previous Next

Нос Калиакра е място, което има голям емоционален заряд. Забелязва се симбиоза между могъществото на морето, очарователността на природата като цяло и мита за 40-те девойки, хвърлили се от скалите там. Брегът е стръмен с отвесни скали, които се спускат 70 метра надолу към морето.

Previous Next

"Болата" е място, което не е популярно сред туристите. Може би именно поради тази причина забележителността е запазила своето очарование до днес. Над Болата минава и един от най-големите пътища на миграционните птици от цяла Европа, наречен Виа Понтика.

©2021 Къща за гости Мираж. Всички права запазени. Designed by Copystar Ltd.

Please publish modules in offcanvas position.