Previous Next

На море в Шабла

На море в Шабла? Мираж ли са хубавите плажове в България? Вече е краят на август и имаме само няколко свободни дни за море. Мястото, което търсим, трябва да отговаря на две задължителни условия:

1) да бъде на север от Балчик, тъй като обичаме по-усамотени плажове, и 2) да има самостоятелна баня с топла вода, защото не искаме чак толкова дива почивка. Избираме Шабла и тръгваме без предварителна подготовка, освен ако не броим преглеждането на няколко туристически форума. Оставяме си леко отворена вратичка - ако мястото не ни хареса, сме готови да продължим още на север – към Езерец, Крапец или Дуранкулак.

По пътя към морето спираме на бензиностанцията на ОMV, близо до Шумен, за поредното еспресо и изненадващо решаваме да бъдем разумни. Започваме да търсим в гугъл свободни места за настаняване в Шабла и звъним на телефоните. Имаме късмет, защото откриваме едно място, където условията отговарят на нашите желания (дори има климатик), и правим резервация.

Защо разказвам всичко това ли? Защото нашата къща за гости се казва "Мираж". През целия път дотам сме заети със загадката какво точно се крие зад това име - честно предупреждение или сантиментален копнеж по невъзможни неща. Мираж ли е хубавият плаж на Шабла? Има ли такова море в България – с пясъчни дюни и пусти плажове?

Каквото и да сте чували или чели за морето край Шабла, на място ви очаква изненада, за която няма как да сте подготвени. Казвам го направо – това е непретенциозна почивка, но важните неща са истински: огромен плаж с дюни и чиста вода. Има и необичайни екстри като лечебна кал и полуорганизирани групи за плажен волейбол. Някой може да забележи, че базата е остаряла, бунгалата са запуснати и през асфалта расте трева, но тъкмо това държи далеч от Шабла всички любители на масовия туризъм.

 

     Можете да прочетете цялата статия тук: http://spodeleno-na-glas.blogspot.com/2013/09/blog-post.html

©2021 Къща за гости Мираж. Всички права запазени. Designed by Copystar Ltd.

Please publish modules in offcanvas position.